Hans Felthaus Født 1954  Skulptør og multikunster

Hans Felthaus har mange års erfaring med at lave skulpturer og flere af dem er opført i det offentlige rum. De mest velkendte af hans arbejder, er strudse fremstillet i bronze, hvor kroppene er ægte strudseæg. De forskellige udformninger, understreger deres finurlige personlighed og særegne udtryk. 

Man finder rigtig gode kontraster i hans værker – lige fra dramatik og voldsom pondus i de store skulpturer til den befriende humor, der træder i karakter i strudse skulpturerne. Strudsen, der stikker hovedet i busken og tror så den er gemt. Ideer udsprunget fra strudsens fysiske formåen, som blev grundlag for de tre skulpturer ”I can fly”, I hope I can fly” og ”I couldn´t fly”, om Strudsen, der er så overbevidst om at den kan flyve, så den frygtløst stiller sig ud på kanten klar til at lette, for så med et brag at falde til jorden, for den kan jo ikke flyve. Eller Arne Jacobsens ”ægget” som inspirationskilde, hvor den magelige struds med veltilpas mine har taget plads i stolen. 
Hans er formidabel til at indarbejde symbolik, humor og seriøsitet i sine arbejder.

At lære er at leve, kunne man fristes til at sige, og det er vist meget rammende for Hans Felthaus, for han tøver ikke med, at udvikle nye udtryk og afsøge kombinationer af den abstrakte form og de forskellige materialer. Som for ham bevæger sig over bronze, granit, jern og rustfrit stål. Hans arbejdsfelt er en blanding af det skulpturelle organiske og det figurative. Han udviser en stor forståelse for de forskellige materialer og de muligheder de indeholder. Skulpturerne er enkelt opbygget og velformet. De er dynamiske og der er en god balance, så man opnår en fornemmelse af stilstand, bevægelse og handling. 
Værkerne er præget af kunstnernes alsidighed og engagement og vidner om en stor lyst til kunsten og til det at skabe noget. Der er en enorm livskraftig udstråling og et tankespind opstår ved fordybelsen i skulpturerne.
114. Struds med fjer
114. Struds med fjer 114. Struds med fjer - H: 30 cm.
126. Hønseæg
126. Hønseæg 126. Hønseæg - H. 14. cm.

Juleudstilling: 

11. november til 22. december.

Ekstra åben søndag d. 17. december kl. 10 - 13 og fra tirsdag d. 19. og frem til d. 22. december åben fra 12.00 til 17.30.


Fra d. 14. november kan der ses malerier af Alberto A. Reyes

i Arbejdernes Landsbank Fisketorvet 1, i Odense C.


Se kommende udstillinger >

Se nuværende udstilling >

Se tidligere udstillinger >

Tirsdag - fredag

Lørdag

13.30 - 17.30

10.00 - 13.00 

eller efter aftale

Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3

5000 Odense C

Se på kort her

 

Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58

 

bj@kunstgalleriet-odense.dk

Vil du modtage sidste nyt fra kunstgalleriet på mail?

 

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden.

  

Til forside
Find os på facebook >
Tilmeld nyhedsbrev >
Instagram
Kunstgalleriet Odense  |  Søndergade 3, 5000 Odense C  |  Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58  |  E-mail: bj@kunstgalleriet-odense.dk  |  CVR: 27510582