Nyhedstavle

Yoshio Nakajima med venner...​

22. 09. 2018 til 27. 10. 2018


​Se kommende udstillinger >

Se nuværende udstilling >

Se tidligere udstillinger >​


"Back in town"

Yoshio Nakajima med venner "japan Rui sakurai & Chika Fukkushima"

Lørdag d. 22. september kl. 12-14 med Happening og performance kl. 12.30

Udstillingen varer til lørdag d. 27. oktober 2018.

​Alle 3 kunstnere er fra Kobe by og, hvor de er kunstnermedlem af Galleri Shimada fra Kobe "Japan".


Yoshio Nakajima den verdenskendte Cobra – kunstner kaldet ” Solens Søn” Yoshio Nakajima fra Japan. Yoshio Nakajima er repræsenteret over hele verden på 35 kunstmuseer, foruden at han har været med til at arrangere mere end 500 happenings, blandt andre med Yoko Ono, John Cage, Robert Rauchenberg og Jørgen Nash. Politisk har de det fælles, at de interesserer sig for økologi og de oprindelige naturfolk, som de kæmper for får en ordentlig fremtid. De er politisk opfattet også nærmest en slags anarkister eller autonome. Allerede som 12-årig debuterede Nakajima som kunstner, hvorefter han studerede kunst i Tokyo. Det blev derefter ril en række udstillinger i Amsterdam, Paris, London, Antwerpen og Moskva. Efter studier i Los Angeles gik han på Valands Kunstskole i Gøteborg – og var en af medstifterne af Fluxus Skandinavia og Bauhaus Situationisme (deraf forbindelsen til Drakabygget og Jørgen Nash). Som 20-årig udstillede han sammen med Asger Jorn. Han blev så begejstret for den unge japaner, at han i dag er repræsenteret på Silkeborg, Herning og Århus kunstmuseer. Den nu 78-årige Yoshio Nakajima har desuden sit eget museum i Japan, men han fungere også som professor og rektor for kunstakademiet i Saitama.
Yoshio Nakajima er 78 år, født i Japan, hvor han voksede op på landet nogle hundrede km udenfor Tokyo. Som ganske ung bevægede han sig ind på en bane som kunstner og kosmopolit. Først gik turen til læremestre i Tokyo, der bragte ham i kontakt med samtidige rørelser i det internationale kunstmiljø. Siden kom han bl.a. til Amsterdam, Los Angeles, Göteborg og Ramlösa. I dag tilbringer han halvdelen af året i Sverige og halvdelen i Japan.
I år skal han til Monaco, Stockholm, Copenhagen ,Tokyo.

Rui Sakurai, havde sin første udstilling i Shimada sidste år 2017, han skal lave en stor udstilling på museet Gifu Japan.next år. Meget talent kunstner - meget moderne.

Chika fukushima som også er med på udstillingen, lavede hendes første udstilling på shimada galleri i år og solgte 40 malerier.

Åbningstider

Tirsdag - fredag: 13.30 - 17.30

Lørdag:               10.00 - 13.00

eller efter aftale

Adresse

​Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3

5000 Odense C

Se på kort her

Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58

bj@kunstgalleriet-odense.dk

Nyhedsbrev

Vil du modtage sidste nyt fra kunstgalleriet på mail?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden.

Kunstgalleriet Odense | Søndergade 3, 5000 Odense C | Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58 | E-mail: bj@kunstgalleriet-odense.dk | CVR: 27510582