Nyhedstavle

Lørdag d. 2. marts 2019.

kl. 12.14.

Udstilling med Gunleif Grube, Benthe Barnekov, Camilla Hedenhoff og Jannie Kloster.

Det summer af forår...

Lørdag d. 6. april til 11. maj.

Finleif Mortensen, Lotte Horne, Max Højer Jacobsen, Naja Duarte, Peter Martensen og Sylvia Jaworek.

​​

​​Se kommende udstillinger >

Se nuværende udstilling >

Se tidligere udstillinger >​

Før

SOMMERTID

Gunleif Grube, ​Benthe Barnekov, Camilla Hedenhoff og Jannie Kloster m.fl

Jannie Kloster holder foredrag om sin kunst fra kl. 12.15 til 12.45.

Kunstnere vil være til stede på ferniseringsdagen...kig forbi en spændende udstilling.

Gunleif Grube

Den færøske maler Gunleif Grube er en moderne ekspressionist. Gunleif Grube siger at han bruger maleriet, som om det var et instrument han spillede på, hvor han spiller fra den dybe mørke bas til den lyse diskant, dette at bruge alle tonerne er en kunstnerisk nødvendighed, at begrænse sig koloristisk eller udtryksmæssigt efter diverse skiftende tidstrend kunne ikke falde ham ind. At være tro mod sit inderste er alt.

Der bor en ”poet” i den vilde maler Gunleif Grube, selv om han er mest kendt for sit pågående vilde maleri med eksplosiv kolorit, indeholder hans billeder næsten altid poetiske undertoner og mellemtoner. Man ser ofte poetiske blide farveovergange som støder op til de vilde farvemættede pastose kontraster, han blander ofte poesi og drama ind i det samme billede, andre gange er det rendyrkede drama eller poesien som står alene som det bærende udtryk. Forklaringen ligger i hans bevidsthed om at der ikke findes noget lys uden mørke, at der ikke findes noget drama uden poesi. Goethe talte om at farver opstår ved lysets møde med mørket, sådan er det også med de fleste af Gunleif Grubes værker, hans billeder opstår i mødet mellem lyset og mørket, mellem poesien og vildskaben, fra det brutale til det sensitive.

Benthe Barnekov

Benthe Barnekov er født i Sønderjylland, hvor hun også er vokset op. Benthe Barnekov har malet i over 20 år, og for hende – som for de fleste andre kunstnere, så er det selve vejen der er målet. Det, konstant at udvikle sig med sin kunst, hele tiden at søge dybere, lære og lade sig inspirere – det er det der giver energi, vitalitet og glæde. Hun prøver løbende at dygtiggøre sig og er under Adam Gabriels kyndige vinger.

Klovn!

"Jeg ser altid mig, vi, os, dem, han og hun som klovn, klovn, klovn. Jeg fascineres af mennesket, ansigtet som en ukendt verden, der undersøges, men ikke kan efterforskes fuldt ud. Jeg søger efter det der ligger bag facaden, som rammer mig."

Jannie Kloster

Hun er autodidakt, men efter flere år med rig inspiration og utallige besøg på kunstudstillinger og gallerier i Asien, tog hun et semester på Shanghai Jiao Tong University hos den amerikanske kunstner Monica Lin. Jannie Kloster tog efterfølgende private lektioner i Shanghai hos den spanske maler Mar Arnau, den kinesiske kunstner Marcel Huang og den canadiske kunstner Stefanie Vallée. I Danmark har hun taget undervisningstimer hos Else Ploug Isaksen på Århus Kunstakademi. Med inspiration fra alle steder er maleri en stor passion og har beriget hendes liv både i Shanghai og i Danmark. Hun siger ”Nu har jeg endelig fået begyndt, og jeg kan slet ikke stoppe igen – ofte maler jeg næsten alle døgnets timer. Jeg MÅ bare male. Det giver masser af energi og ny inspiration”.

Camilla Hedenhoff

Har arbejdet med glas siden 2005, men de seneste år har det virkelig grebet om sig. I Februar 2016 slog hun dørene op til “Hedenhoff” – en vision der har været længe undervejs og som endelig kunne materialiserer sig.

Da hun selv er nysgerrig på hvad man kan gøre med glas, deltager hun i en del kurser og primært i udlandet.
Selv bruger hun meget at kombinere de forskellige teknikker og søger at finde nye veje. "Nogen gange lærer glasset mig noget og andre gange går det ret godt. Det er på mange måder givende at lege med glasset på denne måde."

Åbningstider

Tirsdag - fredag: 13.30 - 17.30

Lørdag:               10.00 - 13.00

eller efter aftale

Adresse

​Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3

5000 Odense C

Se på kort her

Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58

bj@kunstgalleriet-odense.dk

Nyhedsbrev

Vil du modtage sidste nyt fra kunstgalleriet på mail?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden.

Kunstgalleriet Odense | Søndergade 3, 5000 Odense C | Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58 | E-mail: bj@kunstgalleriet-odense.dk | CVR: 27510582