Nyhedstavle

Efterårsudstilling

​03. oktober til 07. november 2020​Bjørn Haugaard, Kitt Buch

Naja Duarte, Ole Hedeager

Tom Blicher

Juleudstilling d. 14.11. 2020  til  22.12. 2020 

​​​Se kommende udstillinger >

Se nuværende udstilling >

Se tidligere udstillinger >​

EFTERÅRSUDSTILLING

03. oktober til 07. november 2020​

Bjørn Haugaard -  Kitt Buch - Naja Duarte - Ole Hedeager - Tom Blicher

Bjørn Haugaard

En tidlig fascination af tegneseriers skæve universer, danner sandsynligvis fundamentet for det billedsprog, der folder sig ud i malerierne i dag.

Malerierne formidles med en gran af humor / satire, og har en grundtone af surreelle elementer i sig. Ofte relateret til det moderne sam-fund og den menneskelige psykologi.Utilpassede figurer - der sjældent passer ind i forud programmerede skabeloner - optræder hjemmevant i malerierne, hvor de fungerer som historiefortællere. I de sidste par år har fokus været rettet imod, at skabe liv og bevægelse i maleriet - med den hensigt at maleriet ”er noget” i kraft af sin egen energi, og ikke udelukkende på grund af, hvad det forestiller.

Kitt Buch

"Mit overordnede emne er eventyr – på godt og ondt. Ligesom folkeeventyrerne er også mine eventyr en spejling af samfundet omkring os. Ved hjælp af symboler, farver og gennemgående karakterer, samt en stor fascination for særheder og finurligheder, sætter jeg narrativer op, hvor hverdagslivet krydser over i eventyridyl, mens katastrofen altid ligger på lur i periferien. Som en homage til de oprindelige myter og eventyr arbejder jeg med at give beskueren fornemmelsen af, at mine karakterer ikke nødvendigvis lever lykkeligt til deres dages ende.

Mine visuelle eventyr bliver primært fortalt med olie, men indimellem finder også andre medier som akvarel, blyant og lejlighedsvist også skulpturer, vej ind i fortællingerne. 

Naja Duarte

Født i en grønlandsk skurvogn...

Eventyrlyst er en del af bagagen hos mig, der startede med keramik, men endte i billedkunsten

​Mine malerier er alle unika-værker. Jeg maler med akrylmaling på kvalitetslærreder og jeg tilstræber at opnå dybde, kompositioner med både harmoni og spænding. Mit farve univers kan gå lige fra lækre tone i tone nuancer til sprudlende kontraster. Jeg arbejder altid med mange lag og ind i mellem sniger der sig collageteknik ind. Malerierne kan indeholde sirlige fine små detaljer og store spontane strøg fuld af bevægelse, ofte begge dele i et og samme billede. Jeg er fascineret af menneskets mangfoldighed og især ansigter kan jeg fortabes i med deres mange udtryk og stemninger. For mig er det fuldstændig magisk at vi er så forskellige, selvom vi alle har de samme konkrete elementer i opbygningen. Maling, vand, fingre, pensler og paletknive… bare derudaf, ud i et ukendt univers som langsomt former sig og får sit eget liv…. Det er det der er så forunderligt, det er ren magi!!!!

Ole Hedeager

For nogle år siden blev jeg optaget af Jackson Pollocks malerier (Drip-painting og action painting), som netop er den stil/håndværk jeg i årevis har ledt efter. Den har jeg taget til mig, kælet for…eksperimeneteret, været frustreret, begejstret og frustreret igen og fundet min helt egen særpræget stil, som er under løbende udvikling.

I mine Drip-paintings forsøger jeg generelt at give en maskulin indsigt i fysiskheden. Disse afspejler stemninger og følelser og en personlig indsigt i at være et menneske. Ydermere har jeg altid været betaget af den ”Nordiske Stil” som er afdæmpet enkel og stilfuld og indeholder stort håndværksmæssig viden udtrykt i noget enkelt og smukt. Jeg håber, at du kære læser vil finde eller genkende disse træk i min kunst.

Tom Blicher

I 1990 fik jeg mit svendebrev som guldsmed på Instituttet for ædelmetal i København.

Jeg har eksperimenteret og udfoldet mig kreativt med formgivning siden jeg var 16 år og med min uddannelse som guldsmed, er mit mål at forene det klassiske håndværk med en kunstnerisk og innovativ tilgang til formgivning.Min passion er at give liv til metallet. Jeg stræber altid efter at skabe den perfekte form og forstærke skulpturens udtryk ved brug af oxiderings-teknikker og patinering i bronzens overflade. Det skaber en fin kontrast mellem det blanke metal og den grove patina, præcis som vi mennesker også har mange facetter – mine skulpturer skal dermed afspejle os mennesker på godt og ondt. At formgive i metal er min udtryksform og har været det gennem alle årene.

Åbningstider

Tirsdag - fredag: 13.00 - 17.00

Lørdag:               10.00 - 13.00

eller efter aftale

Adresse

Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3

5000 Odense C

V/Bettina Jepsen

Se på kort her

Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58

bj@kunstgalleriet-odense.dk

Nyhedsbrev

Vil du modtage sidste nyt fra kunstgalleriet på mail?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden.

Kunstgalleriet Odense | Søndergade 3, 5000 Odense C | Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58 | E-mail: bj@kunstgalleriet-odense.dk | CVR: 27510582