Nyhedstavle

Lørdag d. 2. marts 2019.

kl. 12.14.

Udstilling med Gunleif Grube, Benthe Barnekov, Camilla Hedenhoff og Jannie Kloster.

Det summer af forår...

Lørdag d. 6. april til 11. maj.

Finleif Mortensen, Lotte Horne, Max Højer Jacobsen, Naja Duarte, Peter Martensen og Sylvia Jaworek.

​​

​​Se kommende udstillinger >

Se nuværende udstilling >

Se tidligere udstillinger >​

​Det summer af forår.

D. 6. april til d. 11. maj 2019.

med en fantastisk udstilling​, hvor du kan se malerier og skulpturer af :

​Finleif Mortensen

Finleif Mortensen er opvokset i bygden Argir, udenfor Torshavn Færøernes hovedstad.
Finleif Mortensen fik sin debut i 1985 på Olavsøkuframsyningin, en censureret udstilling på Færøerne, og har siden haft en lang række separate udstillinger på flere gallerier og udstillingssteder på Færøerne og i Danmark.
Finleif Mortensens opvækst i den særegne færøske natur, dens særlige lys og dens forrang frem for det kultur skabte, danner grundlaget for hans billeder. Spillet mellem de blågrønne og rødlige farver symboliserer dette og resultatet er et helt særligt billedsprog, der forener mennesket og naturen.

Lotte Horne​

Født 1943 i Horsens. Ophold i Paris 1960-61. Det Kongelige Teaters Elevskole fra 1963 til 1966. Engageret til

Det Kongelige Teater, fra 1966 til 1981.

I de sidste år er har Lotte Horne taget maleriet op igen - og denne gang for alvor. 

Lotte Horne siger:,"Som skuespiller er man en historie fortæller. Det samme opstår når jeg maler. Jeg maler fantasihistorier, hvor det myldrer med mennesker og dyr, og dyr med menneskekroppe. At male er for mig en anden måde at fortælle om livet på. Mange af mine billeder er olie på sand. Derfor er strukturen ret levende. Ang. farvevalg arbejder jeg både med stærke farver jordfarver og næsten pastel"

Naja Duarte

Født i en grønlandsk skurvogn...

Eventyrlyst er en del af bagagen hos mig, der startede med keramik, men endte i billedkunstenJeg blev født i 1967, i en lille skurvogn på 35 kvadrat meter, gemt under en kæmpe snedrive i Qasigiannguit som ligger på Grønlands vestkyst- Mine forældre var frygtløse eventyrere fra Danmark, med en kæmpe appetit på livet. Mit barndomsliv i Grønland, gik med ude leg i sommermånedernes evige solskin, og i vintermånedernes mørke og kulde, krøb jeg ind i varmen og tegnede. jeg tror jeg var aller mest lykkelig når jeg enten legede med vores slæde hunde, eller tegnde og malede. Mine malerier er alle unika-værker. Jeg maler med akrylmaling på kvalitetslærreder og jeg tilstræber at opnå dybde, kompositioner med både harmoni og spænding. 

​Sylvia Jaworek

Silvia Jaworeks billeder er tiltrækkende, og ved nærmere bekendtskab er de mere end det, vi ser ved første øjekast: Små detaljer, der dukker op, ofte med en humoristisk undertone, dagligdags ting som en slikkepind, en nytårshat eller cupcake, der vender op og ned på det hele.​ Malerierne har en yin yang effekt med en meget detaljeret teknik, kombineret med en abstrakt grovhed, der giver billederne en lethed og et meget interessant udtryk.

Sylvia Jaworeks figurer er ofte kvinder som viser sine forskellige ansigter, ofte melankolske med en alvorlig undertone, fremstillet på poetisk vis.

​Max Højer Jacobsen

I kulturens verden finder man store episke dramaer, der på hver deres måde fortæller om store følelser, om magt, had og bedrag og om kærlighed, begær og tilgivelse. Og så er der komedierne. Komedierne, der altid er blevet brugt, enten som en gevaldig falde-på-halen teater, der skal lette vores tryk i en stresset og, for nogle, meget barsk dagligdag, eller som følelsesmæssigt mere raffinerede stykker, som får os til at grine, men også kalder på vores medfølelse. Fordi de ved at holde et spejl op for os, viser os som mennesker af kød og blod med gode og dårlige sider.
Max Højer Jacobsens ”tumling” hører til i den sidste kategori. Og når jeg skriver ”han”, er det fordi det lille buttede bronzevæsen unægtelig er en mand med et meget godt øje til såvel kvinder som til en bajser eller en lille gewesen i ny og næ. Han er i hvert fald i udpræget godt humør, når han har en flaske mere eller mindre solidt plantet i sin hånd.

                                                                             Peter Martensen

 (født 26. november1953 i Odense) er en danskmaler og grafiker.

Martensen blev uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 1977 og har desuden læst hos Dan Sterup-HansenDet Kongelige Danske Kunstakademi fra 1982 til 1984. Han debuterede i 1972. Stilistisk tilhører han nyrealismen og anvender ofte fotografiet som udgangspunkt for sine malerier.

Han har portrætteret de tidligere formænd for Folketinget, Erling Olsen og Christian Mejdahl. Disse værker hænger i Folketinget. Flygtningehøjkommissær Poul Hartling, Det Nationalhistoriske museum Frederiksborg Slot. Han er repræsenteret med værker på bl.a. Kastrupgårdsamlingen, Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Kunstmuseet i Tønder, Göteborgs Kunstmuseum og på Victoria and Albert Museum i London.

Åbningstider

Tirsdag - fredag: 13.30 - 17.30

Lørdag:               10.00 - 13.00

eller efter aftale

Adresse

​Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3

5000 Odense C

Se på kort her

Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58

bj@kunstgalleriet-odense.dk

Nyhedsbrev

Vil du modtage sidste nyt fra kunstgalleriet på mail?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden.

Kunstgalleriet Odense | Søndergade 3, 5000 Odense C | Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58 | E-mail: bj@kunstgalleriet-odense.dk | CVR: 27510582