Nyhedstavle

​Juleudstilling
​1. december  frem til fredag d. 22. december 2023.
​På udstillingen kan ses kunst af:
​A. Reyes, Naja Duarte, Jiri Vidlak, Benthe Barnekov, Henriette Lorentz m.fl.
​Kig forbi måske har jeg julegaven du lige står og mangler.
​​

​​​Se kommende udstillinger >

Se nuværende udstilling >

Se tidligere udstillinger >​

Lena Smirnova

​Min vej til kunst har været lidt kringlet. Da jeg var et barn ville jeg tegne og male. Dog mente min mor at jeg var så meget belastet i en speciel matematisk skole, at jeg i min fritid skulle slappe af ved at lære at spille klaver.

Jeg gik alligevel i kunstskole i en kort periode, hvor jeg lærte to ting om malemidler og mit temperament. For det første viste det sig at olie er meget langsomt middel at arbejde med og jeg havde ikke tålmodighed til at vente i 2 døgn til at male videre. En anden skuffelse var en akvarel. De lette magiske flydende akvarelfarver levede sit eget liv på mine skitser og jeg kunne ikke styre dem så præcist som jeg ville. Det var ikke så let som matematik.

Det lå i kortene at jeg skulle være ingeniør i teknisk fysik og gå på universitet i Moskva. En mere sikker fremtid end at blive en kunstner, som maler plakater af Karl Marx og Lenin indtil man går på pension. På universitet var jeg med i studenter revy og det gav mig en rig mulighed for at lave kostumer og male kulisser. Desuden udgav vi en studenteravis, hvor tegninger og karikaturer var meget efterspurgte. Jeg tegnede mig gennem mit ingeniørstudium herligt let og fortsatte ligeledes at gøre det gennem et PhD-studium. Det var mange smukke og ophidsende billeder i min PhD-afhandling der gik på at optimere en krumtapaksel i en forbrændingsmotor.

Hvad maler jeg? 

Jeg kan ikke slippe min store serie ”Réalisme noir” hvilket hentyder til det sorte humør, som er skjult i disse malerier og den fotorealistiske måde de er malet. De små billeder er realistiske stilleben, men dog sammensatte stilleben. Jeg selv arrangerer en opstilling eller udtænker en situation, hvor jeg prøver at finde en ortodoks vinkel på involverede genstander. Et billedværk skal provokere og forundre, indeholde en lille gåde, en fortælling, en besked. Det kan godt ske at nogle af mine ”små sorte” malerier virker lidt kryptiske, men man kan gætte sig til mening eller danne sin egen mening ved at bruge sine "små grå". Jeg håber at man kan fornemme at en ligegyldighed ikke er tilladt i mine værker.

Skal kunst forklares? Næppe - idet et kunstværk er en dialog med en tilskuer, som fortolker kunstværket efter sin erfaring, sin smag og sin stemning. 

​​

Åbningstider

Tirsdag - fredag: 13.00 - 17.00

Lørdag:               10.00 - 13.00

eller efter aftale

Adresse

Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3

5000 Odense C

V/Bettina Jepsen

Se på kort her

Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58

bj@kunstgalleriet-odense.dk

Nyhedsbrev

Vil du modtage sidste nyt fra kunstgalleriet på mail?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden.

Kunstgalleriet Odense | Søndergade 3, 5000 Odense C | Tlf.: 65 91 08 85 ell. 30 52 60 58 | E-mail: bj@kunstgalleriet-odense.dk | CVR: 29000395