Nyhedstavle

PS: Galleriet er lukket fysisk men min hjemmeside køre stadig med skønne malerier.
​​

Se tidligere udstillinger >​

Franz Beckerlee

Billidkunstner og skulptør.

Det er ellers sjældent, musikere, skuespillere, politikere, entertainere og andre fra underholdningsbranchen har held med også at forsøge sig som billedkunstnere. Som regel er resultatet blot kuriøst. Ikke i Beckerlees tilfælde.

Torben Weirup "Kunstanmelder, Berlingske"

Franz Beckerlee er fra 1942 og kom efter realeksamen i lære som værktøjsmager. Han var stærkt inspireret af Robert Jacobsen og begyndte allerede som 16 årig at fremstille skulpturer af jern. Dengang udstillede han på Galleri Graugaard og spillede musik i sin fritid.

I 1969 dannede han sammen med Willi Jønsson og Kim Larsen – Gasolin, som fyldte hele tilværelsen frem til 1978.

Franz blev i en meget tidlig alder optaget af zenbuddismen, og har aldrig været meget for offentligheden.Han har rejst en del i USA, Japan, Nepal, Indien, Australien og Europa og praktiserer tibetansk buddhisme.

Franz har tydeligvis flere strenge at spille på, og for længe siden vendt tilbage som billedhugger, i 2 år var han elev af Bjørn Braaten på billedhuggerskolen på Jagtvejen.

I dag laver Franz primært maleri men også såkaldteinstallations-skulpturer ofte med lys, lyd og bevægelse. 2008 var 3. gang han blev antaget på Charlottenborgs forårsudstilling.

Der appelleres til flere sanser i Franz Beckerlees kunst

SE MALERIER UNDER NUVÆRENDEUDSTILLING

Kontakt

Kunstgalleriet Odense

V/Bettina Jepsen

bj@kunstgalleriet-odense.dk

​​

 CVR: 29000395